Haarsoorten

Europees haar

Dit haar heeft de fijnste haarstructuur ten opzichte van Indian en Chinees echthaar. Maar in het Europese haar zijn er ook weer verschillende haarsoorten.
Zo is er onder andere onbewerkt en handgeselecteerd haar. Ook wel virgin hair genoemd.
Er is ook Europees haar waarbij de schubbenlaag nog intact is maar dat wel een verfbad gehad heeft. Haar op Maat werkt met alle soorten Europees haar. Hier geldt weer; wat voor de één geschikt is, hoeft niet voor de ander geschikt te zijn.

Haar op Maat is ook leverancier van Follea. Follea levert de mooiste haarwerken met echt Europees haar van superieure kwaliteit.

Indian haar

Deze haarsoort komt qua structuur het dichtst bij het Europese haar. Het Indian haar heeft een  minder dik haarstructuur dan het Aziatische en Chinese echthaar. Dit is dus een heel goed alternatief voor Europees haar. Het Indian haar is meestal chemisch behandeld en ontschubd. Het Indian haar waarvan de schubben nog intact zij, wordt ook wel Remy haar genoemd.

Chinees haar

Dit haar heeft de dikste haarstructuur ten opzicht van ander echthaar. Het is daardoor ook het sterkst. Voor mensen met donker haar kan het een goede optie zijn. Voor mensen met blond haar is Indian haar of Europees haar beter en mooier.