Alopecia

Er zijn veel verschillende vormen van haarproblemen. Van dunner wordend haar tot volledige kaalheid. Ook sommige huidproblemen kunnen leiden tot haaruitval. Daarnaast kunnen chemische reacties of medicijnen, bijvoorbeeld vanwege ziekte, kaalheid veroorzaken. Ook wel alopecia genoemd. Zoals ieder persoon uniek is, is ook iedere oplossing en type haarwerk uniek. Wat voor de ene persoon geschikt is, hoeft niet per se voor de ander ook geschikt te zijn.

Alopecia betekent haaruitval. Iedereen kan met deze vorm van haarverlies te maken krijgen, mannen, vrouwen, jong en oud.

Alopecia kan verschillende oorzaken hebben. Een stoornis in het afweermechanisme van het lichaam, medicijnen, ontregeling van de hormonen, stress, erfelijke aanleg of ouderdom kunnen leiden tot (tijdelijke) haaruitval, dun haar, kale plekken of gehele kaalheid.

Alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid)

Alopecia Androgenetica is de meest voorkomende vorm van haarverlies bij zowel mannen als vrouwen. Het wordt ook wel ‘klassieke mannelijke kaalheid’ genoemd. Deze vorm van haarverlies is grotendeels erfelijk.

Alopecia diffusa

Bij Alopecia diffusa vindt haaruitval plaats over de hele hoofdhuid en niet, zoals bij alopecia areata, pleksgewijs. Er bestaat een acute en een chronische vorm, en het komt vooral voor bij vrouwen.

Haaruitval als gevolg van chemotherapie wordt ook alopecia difussa genoemd.

Alopecia Areata

Alopecia Areata is pleksgewijze kaalheid. De plekken waar het zich voordoet, zijn vaak rond of ovaal van vorm. Op deze plekken valt al het haar uit. De grootte van de plekken kunnen erg verschillen. Het verloop van de uitval is onzeker.

Alopecia Totalis – Alopecia Universalis

Bij Alopecia totalis en universalis is er helemaal geen haargroei. Dit geldt dus ook voor wimpers en wenkbrauwen. En voor snor en baard. Het is een vergevorderd stadium van alopecia areata.

Een intakegesprek is altijd vrijblijvend en gratis